Galerii: väikelennuk läks maandudes pooleks

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval tegi Texase osariigist Austinist Hondurasesse suundunud eralennuk maandudes avarii ja läks pooleks. Imekombel jäid nii pardal olnud reisijad kui ka lennumeeskond ellu.

Gulfstreami eralennuk kaotas teisipäeva hommikul Hondurase lennujaamas maandumisrajal juhitavuse, libises rajalt välja ja tegi avarii, kirjutas Telegraph.

Sotsiaalmeedias jagatud videos on näha, et mõned kohalikud elanikud tõmbavad lennukirusude alt reisijaid välja ning teised pihustavad lennukit tulekustutitega. Kõik meeskonnaliikmed ja reisijad päästeti.

Kui tuletõrjujad kohale jõudsid, katsid nad pooleks läinud lennukivraki veel igaks juhuks tulekustutusvahuga.

Lennuk tegi avarii Hondurases Tegucigalpa lennujaama lähistel tiheda liiklusega maantee kõrval, mis on ümbritsetud mägedest ja elamurajoonidest. Kuna lennuk sõitis ka läbi elektriliinide, kaotas pärast õnnetust ligi 50 000 elanikku elektri.

Hondurase päästeamet kinnitas, et kõik reisijad ja meeskond päästeti, kuid täpset inimeste arvu nad ei avaldatud. Teatati vaid, et hukkunuid ei ole.

Hondurase tuletõrjujad aga postitasid sotsiaalmeediasse õnnetusest pilte ning kirjutasid, et üheksa inimest said viga, kuid sõjaväepolitsei esindaja Mario Rivera sõnul oli pardal olnud hoopis kuus inimest. 

Hondurase president Juan Orlando Hernandez kinnitas Twitteris, et kõik õnnetuses viga saanud on stabiilses seisundis.

2008. aastal tegi samas kohas avarii ka TACA lennufirma lennuk, kus hukkus viis inimest. Tegucigalpa lennujaam on oma mägede ja elamurajoonide ümbruskonna tõttu üks raskemini ligipääsetavaid lennujaamu maailmas. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles