Kadunud Malaisia reisilennuki otsingud lõpetatakse järgmisel nädalal

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia lennukit otsiv Ocean Infinity
Malaisia lennukit otsiv Ocean Infinity Foto: / AP/Scanpix

Malaisia uus transpordiminister Anthony Loke teatas, et kadunud lennuki MH370 otsingud lõpetatakse järgmisel teisipäeval ning seda lõplikult.

2014. aastal teadmata kadunuks jäänud Malaisia reisilennuk on endiselt üks suurimaid lennunduse müsteeriume. USAst Houstoni linnast pärit ettevõte Ocean Infinity on tegelenud viimased kuud lennukivraki otsingutega, kuid nüüd otsustati tulemusteta otsing lõpetada, kirjutas Airlive.net.

«Täna hommikul ma tõin selle kabinetis teemaks ning nõustusin pikendama otsingute kuupäeva 29. maini,» selgitas Loke. Ta lisas, et rohkem ajapikendust otsingutele ei anta.

Kuna Malaisia valitsus oli Ocean Infinityga leppinud kokku 90-päevase otsimisaja, siis tegelikult oleksid otsingud pidanud lõppema selle aasta juunis. Kuna aga uurimisperioodi sisse ei olnud varasemalt arvestatud tankimiseks ja varude täiendamiseks kuluvat aega, lõpetataksegi nüüd projekt varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles