Eestlaste seas armastatud Kanaari saared plaanivad Airbnb keelustada

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tenerife
Tenerife Foto: Phovoi R. / PantherMedia / Scanpix

Gran Canaria ja Tenerife saarte nõukogud on võtnud päevakorrale kodumajutuslehekülje Airbnb kaudu turistidele jagatava majutuse keelustamise. 

Saarte ametnike sõnul soovivad nad kaitsta kohalike elanike õigusi taskukohase majutuse saamisel, vahendas DailyMail.

Airbnb keelustamine on hetkel arutamisel, mingit kindlat otsust pole veel vastu võetud. Hispaania kohalikud omavalitsused on alustanud kodumajutuse piiramisega üle terve riigi, kuna see seab kohalikud enamasti kehvemasse majanduslikku olukorda. 

Airbnb ja teised sarnast teenust pakkuvad kodumajutusleheküljed võidakse seega populaarsetel Kanaari saartel täielikult keelustada. See tähendab, et saari külastades saab ööbida ainult tunduvalt kallimates hotellides.

Kõigi saarte nõukogudel ja kohalikel linnavalitsustel on õigus nõuda erandite kehtestamist, kuid lõplik sõna jääb erimeelsuste puhul ikka suuremate saarte ametkondadele.

Kanaari saarte turismiameti juhi Isaac Castellano sõnul on valitsuse eesmärgiks kehtiva reeglistiku uuendamine ning kohalike õiguste kaitse. 

Hetkel on loodud uue seaduse kohta eelnõu, mis peab selle aasta lõpus toimuval nõukogu istungil kinnituse saama. Kodumajutust piiravatest seadustest jäävad hetkel välja La Palma, La Gomera ja El Hierro saared.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles