6 asja, mida lennujaamast osta ei tasu

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Caro / Schuelke / Scanpix

Lennujaamades müüdaval kaubal on pea alati üsna arvestatav juurdehindlus. Paljude esemete peale üleliia kulutamist saab aga ette planeerimise korral edukalt vältida.

Esemete nimekirja, mida lennujaamas ostma ei peaks pani kokku Smart Travel.

Duty-Free tooted

Kuigi duty-free nimi viitab justkui sellele, et kaupadel on maksuvabastuse tõttu soodushind, ei ole tegelikult odavamat hinda mõtet loota. Kui alkoholi ja suitsu pealt võibki veel ehk veidi säästa, siis ilutooteid ja muid duty-free poodides müüdavaid esemeid saab pea alati veebipoodidest soodsama hinnaga. Kui sul ei ole just reisi jaoks väga vaja sealt poest midagi osta, siis mingit soodustust sinna otsima minna ei tasu.  

Välisvaluuta

Kui reisid riiki, kus on käibel teistsugune rahaühik, tasub raha ära vahetada juba kas enne reisile minekut pangas, teha seda juba koha peal valuutavahetuspunktis või võtta raha kohapeal pangaautomaadist välja.

Lennujaamade valuutavahetuspunktid on üldiselt palju ebasoodsama kursiga, kui ükskõik mis muu rahavahetus paik.

Pudelivesi

Kuna turvaväravatest vedelikega läbi ei saa, siis küsivad lennujaamapoed teadlikult vee eest hingehinda. Vee eest maksmise vältimiseks tasub käsipagasisse kaasa võtta tühi pudel, mille siis pärast turvaväravaid kraaniveega saaks täita.

Suveniirid

Lennujaamapoodides pakutavad suveniirid pole enamasti kuigi originaalsed ning maksavad lisaks palju rohkem kui see, mille oleksid võinud tänavalt osta. Kui plaanid reisilt suveniire kaasa tuua, plaani nende ostmine juba reisi algusesse, et pärast enam selle pärast muretsema ei peaks.

Mõned lennujaamad on siinpuhul ka loomulikult erandiks ning aeg-ajalt võib lennujaamade suveniiripoest leida tõesti põnevaid disaintooteid. Sellegipoolest on sellised lennujaamapoed pigem erandiks kui reegliks.

Kaelapadi

Kaelapadi ja kõrvaklapid on asjad, mida peaks kaasa ostma juba enne reisile minekut. Tihtipeale ei soovita selle peale ruumi raisata ning seetõttu avastatakse alles lennujaamas, et tegelikult on ikka ilma kaelapadjata lennukis magada üsna ebamugav. Kõige kindlam on endale enne reisi valmis osta täispuhutav kaelapadi, mille puhul ei pea selle kotis ruumi võtmise pärast enam muretsema.

Wi-Fi

Kuigi suurem osa lennujaamadest pakub tasuta Wi-Fit, leidub üle maailma endiselt kohti, kus interneti eest tuleb maksta. Näiteks New Yorgi JFK lennujaamas maksab Wi-Fi kasutamine 4,95 dollarit tunni kohta (ligi 4,21 eurot). Enne kui aga interneti ostma hakkad, tasub vaadata, kas ehk mõni lennujaama toidukohtadest või kohvikutest internetti pakub.

Sellisel juhul on mõistlikum Wi-Fi eest makstav summa hoopis kohvi peale kulutada, kuna internet tuleb enamasti kohvikukülastajale kaasa niikuinii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles