Inglismaal muudetakse vana vangla hotelliks

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bodmini vangla
Bodmini vangla Foto: Rights Managed / Mary Evans / Peter Higginbotham/Scanpix

Inglismaal töötas Bodmini vangla 150 aastat, enne kui see 1927. aastal suleti. Nüüd on vana vanglahoone ehitatud ümber hotelliks.  

Bodmini vangla seisis aastaid tühjana ning oli kujunenud omaette vaatamisväärsuseks, kirjutas Lonely Planet.

Hotelli ehitamisega alustati kuu aega tagasi ning vanadesse vanglaruumidesse tuleb 63 toaga uhke majutusasutus. Hotellitoad ehitataksegi vanadesse vangide eluruumidesse, kusjuures iga tuba pannakse kokku kolmest varasemast kongist.

Kongid Bodmini vanglas
Kongid Bodmini vanglas Foto: Rights Managed / Mary Evans / Peter Higginbotham/Scanpix

Arvestades, et vangla 150 tööaasta jooksul toimus siin ka 50 hukkamist, ei pruugi sellises hotellis ööbimine olla nõrganärvilisematele sobilik. Koos hotelliga rajatakse siia aga ka «Sünge jalutuskäigu» (dark walk-inglise keeles) nimeline atraktsioon, kus näidatakse filme ja projektsioone vangla ja vangide ajaloo kohta. Lisaks hakkab hotellis olema ka restoran.

Twelve Architectsi nimelise arendaja sõnul on vanglahoone tehniliselt väljakutset pakkuv projekt, kuna selle seinad on kohati meetri paksused ning vana vangla on vallutanud nahkhiirte kolooniad. Nahkhiirtele rajatakse koostöös keskkonnaspetsialistidele uued pesapaigad vanglahoone lähistel, et loomadel oleks kuhu minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles