Ülevaade: Euroopa riigid, kus on kõige parem taimetoitlane olla

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi lehmadel on ülejäänud Euroopaga võrreldes väiksem tõenäosus toidulauale sattuda.
Šveitsi lehmadel on ülejäänud Euroopaga võrreldes väiksem tõenäosus toidulauale sattuda. Foto: Manuela Surateau / PantherMedia / Scanpix

Taimetoitlastel on kõige mugavam hakkama saada Šveitsis, kuid nagu hiljutises uuringus selgus pole lihast hoiduvate inimeste jaoks ka Eestis viga elada.

Uuringu viis läbi erinevaid võrdlusi koostav veebilehekülg The Eco Experts, mis vaatles, kui lihtne on olla taimetoitlane 26 Euroopa riigis, kirjutas Independent.

Võrdluskategooriateks oli taimetoitu pakkuvate restoranide arv 100 000 inimese kohta, aastane lihatarbimine riigis inimese kohta ning keskmine liha kilogrammi hind.

Šveitsis on liha kõige kallim terves Euroopas (28,55 eurot kilogrammi kohta), mis juba iseenesest vähendab ajendit liha süüa. Ligi pooled 15-34 aastased šveitslased on kas täielikult lõpetanud liha söömise, või vähendanud seda väga suurel määral. 

Šveitsile järgnevad põhjamaad Soome, Norra ja Rootsi, kus väärtustatakse keskkonnateadlikkust ja looduse eest hoolt kandmist.

Balti riikidest on Eesti ainus, mis jõudis parimate riikide esikümnesse, kusjuures Leedu sattus suisa taimetoitlaste jaoks halvimate riikide esikolmikusse.

Parimad riigid Euroopas, kus olla taimetoitlane

1. Šveits

2. Soome

3. Norra

4. Rootsi

5. Suurbritannia

6. Belgia

7. Ungari

8. Itaalia

9. Eesti

10. Iirimaa

Taimetoitlase jaoks on kõige halvem paik Euroopas Portugal, kus tarbitakse ka neljandana kõige rohkem liha. Portugalis on väga vähe taimetoitu pakkuvaid restorane ning liha kilohind on soodne.

Halvimad riigid Euroopas, kus olla taimetoitlane

1. Portugal

2. Taani

3. Leedu

4. Venemaa

5. Kreeka

6. Horvaatia

7. Ukraina

8. Prantsusmaa

9. Bulgaaria

10. Poola

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles