Euroopa linnad, kust saab hommikusööki kõige soodsamalt

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tomas Anderson / PantherMedia / Scanpix

Hiline hommikusöök ehk brunch on üle terve Euroopa levinud viis, kuidas reisil olles või lihtsalt nädalavahetusel sõpradega üks mõnus hommikupoolik veeta. Kuna eri riikide ja linnade hinnatase on kohati drastiliselt erinev, tasub teada, millist riiki külastades võiks brunchi planeerida ning kus võiks selle siiski vahele jätta.

Maitsva korraliku hommikusöögi saab kõige soodsamalt kätte Ungari pealinnas Budapestis, kuid kuid kõige kallim on hommikune eine Kopenhaagenis, kirjutas Lonely Planet.

Budapestis maksab kerge kontinentaalne hommikusöök keskmiselt 3,83 eurot, samal ajal kui Kopenhaagenis tuleb selle eest välja käia 18,77 eurot.

Kui soovida veidi toekamat kõhutäidet, kus oleks lisaks võileivale, puuviljale ja müslile ka küpsetatud hommikusöök, tuleb Budapestis välja käia keskmiselt 16,13 eurot. Sama toit maksab Kopenhaagenis aga keskmiselt 36,07 eurot.

Õnneks on Euroopas veel taskukohaseid hommikusöögi võimalusi. Ateenas maksab hommikusöök keskmiselt näiteks 8,45 eurot, Madridids 9,53 eurot ning Prahas 9,23 eurot. 

Kalliduse poolest järgnevad Kopenhaagenile Stockholm (13,90€), Amsterdam (12,95€) ja Pariis (11,44€).

Hommikusöögihindade statistika kogus kokku valuutavahetuse ettevõte International Currency Exchange. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles