Jaapani rongiettevõte palus ametlikult vabandust, kuna rong väljus jaamast 25 sekundit varem

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: STR / AFP/Scanpix

Eelmisel reedel väljus Jaapanis Notogawa jaamast rong kell 7:11:35 plaanitud 7:12:00 asemel. Meelehärmi põhjustamise tõttu saatis rongiettevõte West Japan Railway Company välja suisa ametliku vabanduse.

Rongijuht sai väljumisajast valesti aru ning sulges rongi uksed liiga vara, seisab rongifirma pressiteates. Rongi liiga varajane lahkumine ei mõjutanud kuidagi teiste rongide sõiduplaane, kuid üks reisijatest jäi seetõttu rongist maha, kirjutas Business Insider.

Rongifirma vabanduses seisis, et nad põhjustasid sellega oma klientidele «väga palju» ebamugavusi ning ettevõte lubas, et proovib tulevikus sellist viga vältida.

Jaapan on tuntud oma ülima täpsuse poolest. Möödunud aasta novembris palus Tokyo piirkonnas sõitev Tsukuba Express rongiliin samuti vabandust, kuna rong lahkus 20 sekundit plaanikohasest varem.

Jaapanis elava ameeriklasest blogija Casey Baseeli sõnul ei tule vabandus tema jaoks üllatusena. Nimelt on jaapanlased harjunud ülima täpsusega ning planeerivadki oma liiklemist pea sekundipealt.

Jaapani ülimal punktuaalsusel on minevikus olnud tegelikult ka traagilised tagajärjed. 2005. aastal hukkus üle saja reisija, kuna rongijuht kiirendas 90- sekundilise hilinemise tõttu järsult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles