Pankrotistunud Rootsi lennufirma tühistas kohe kõik lennud

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nextjeti lennuk
Nextjeti lennuk Foto: JOHAN NILSSON / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Rootsi lennufirma Nextjet kuulutas eile välja pankroti ning tühistas alates kella 13.00-st kohe kõik lennud.

Pärast pankroti väljakuulutamist jooksis kokku ka lennufirma koduleht ning enam pileteid osta pole võimalik, kirjutas Airlive.net.

Lennufirma soovitas klientidel, kel juba piletid ostetud, pöörduda lennujaama asemel oma reisibüroo või krediitkaardi haldaja poole. Kui pilet on ostetud krediitkaarti kasutades, on lennufirma andmetel võimalus veel oma raha tagasi saada.

«On sügavalt kahetsusväärne, et juhtkond on sunnitud sellise otsuse tegema. Eriti reisijate jaoks, kes on otseselt sellest [pankrotist] mõjutatud ning ka meie meeskonna jaoks ning koostööparterite jaoks,» teatas Nextjeti tegevjuht Magnus Ivarsson.

Rootsi transpordiamet (Transportstyrelsen) ütles eelmise aasta augustis lennufirma litsentsi üles, kuna ettevõte oli majanduslikes raskustes. Sellegipoolest sai lennufirma edasi opereerida ajutise loa alusel ning oktoobris andis transpordiamet Nextjetile juba uue litsentsi.

Nextjet haldas Rootsi siselende ning lennufirma põhibaas oli Stockholm Arlanda lennujaamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles