Uuring: Z- põlvkond kahetseb reisivõimaluste mööda laskmist kõige rohkem

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Mihai Blanaru / Panthermedia / Scanpix

Kui sul tekib võimalus reisile minna, ära maga seda kunagi maha. Hiljutises uuringus selgus, et ligi 71 protsenti reisijatest üle maailma on kahetsenud mõne reisivõimaluse minna laskmist.

Reisivõimaluste maha magamine on tekitanud kõige rohkem kahetsust just Z-põlvkonna, ehk 18-24 aastaste noorte seas, kelle hulgast kahetses kaotatud võimalusi tervelt 82 protsenti uuringus osalenutest, kirjutas Lonely Planet.

46 protsenti kõigi vastanute hulgast kahetses lihtsalt mitte rohkem reisimist, 35 protsenti liiga vähe reisimist noorena, 29 protsenti külastatud riigi liiga vähe avastamist, 25 protsenti mitte minekut kaugematesse paikadesse, 25 protsenti seiklusreisidel mitte käimist ning 25 protsenti vähekäidud paikade mittekülastamist.  

Lisaks sellele, et kõikidest vastajate vanusegruppidest kahetses kaotatud reisivõimalusi kõige rohkem Z-põlvkond, kahetses kõige suurem osakaal noorukitest ka reisidel liiga vähe piltide tegemist. Arvestades, et Z-põlvkonda nimetatakse vahel ka suure tehnoloogiavidinate kasutuse tõttu nii-öelda selfie generatsiooniks, ei ole see muidugi kuigi üllatav.

Hoolimata kahetsusetundest, vastasid 53 protsenti kõigist uuringus osalenutest, et nende muretsemine uude kohta reisimisel on vähenenud. Siin paistis julguse ja kõige väiksema ärevustundega silma just taaskord Z-põlvkond. 

Uuringu viis läbi majutuse broneeringu veebilehekülg Booking.com, milles osales 20 500 vastajat üle terve maailma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles