Mis saab kasutatud tekkidest pärast lendu?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lady traveling napping on a plain.
Lady traveling napping on a plain. Foto: matej kastelic / PantherMedia / matej kastelic

Paljudes lennukites jagatakse lennu ajaks reisijatele kõrvaklapid, kerged tekid ning isegi unemaskid, mis tekitab küsimuse, kas need on eelnevalt puhastatud või on tegemist iga kord hoopis uute toodetega.

Kui lennukis pakutakse tekke ja patju ning pelgad pisikuid, tasub kontrollida, kas need on ikka eelnevalt pestud, kirjutas Lonely Planet.

Kui esemed on pakitud, pole enamasti küsimustki ning need on tõenäoliselt puhtad. Kui sulle ulatatakse aga lihtsalt kokkuvolditud tekk, on mõistlik kahtluse korral lennusaatjalt puhtuse kohta üle küsida, kuna mõnes lennufirmas ei pesta tekke iga kasutuskorra järel.

Sellegipoolest on tekkide mittepesemine õnneks harvaesinev praktika. Enamikus lennufirmades saadetakse tekid ja padjad pärast iga lendu pessu, kuigi mõned lennufirmad pesevad neid ainult oma kodulennujaamas. Ka sellisel juhul on pigem tava, et kasutatud tekid kogutakse kokku ja pestakse alles siis, kui kodulennujaama jõutakse.

Unemaskid ja kõrvaklapid on aga alati vaid ühekordseks kasutuseks. Seega tasub keskkonna säästmiseks lennule oma kõrvaklapid ja unemask ise kaasa võtta, mis on kahtlemata ka ühekordsetest esemetest mugavamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles