91-aastane supernaine ronis lennuki tiibadele

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norma Howard
Norma Howard Foto: Norma Howard / SWNS.com /Scanpix

91-aastane Norma Howard sidus end eelmisel nädalal turvaköitega väikelennu tiibade külge ning tõusis lendu. Sellega sai ta teadaolevalt vanimaks naiseks, kes on sooritanud nii-öelda tiivalkõnni.

Norma Howard tõusis Suurbritannias Gloucestershires lennuki tiibadel olles õhku, kõndis üle lennuki ning püsis püsti ka pärast mitmeid lennuki laskumisi ja tõuse, kirjutas Travel+Leisure. 

Naise sõnul oli kogemus pigem põnevalt erutav kui hirmutav.

«Seal üleval oli külm ja mul oli nii palju kihte seljas, et nägin välja nagu Michelin Man,» rääkis naine ITV uudistele. Tema sõnul oligi ettevõtmise raskeim osa nii paljude riietega lennuki otsa ronimine.

Howard on pensionile jäänud füsioterapeut ja endine piloot, kelle jaoks surmapõlgavad trikid pole midagi võõrast. 80-aastasena ujus ta näiteks La Manche väina pikkuse teekonna ujumisbasseinis ning 83-aastasena seisis ta India mootorratta lenkstangidel kui see ringi sõitis.

Lennuki tiibadele ronimisega soovis südikas naine heategevuse jaoks raha koguda. Trikiga teenitud ligi 2400 eurot annetas naine Suurbritannia dementsust põdevate inimeste fondi.

Eelmine vanim tiivalkõndi teinud naine oli 88-aastane naine. Howardi sõnul vaatas ta eelmist rekordilööjat telekast ja ütles oma pojale, «88, kas see on kõik?» mille peale poeg küsis emalt omakorda, kas ta tahab ise seda teha.

Sellegipoolest ei ole Howard maailma vanim inimene, kes tiivalkõndi on teinud. Vanim tiivalkõndija on 2013. aastal 93-aastasena tiivalkõnni sooritanud Tom Lackey.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles