Põhjus, miks sa ei tohiks kunagi passi käsipagasisse panna

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov/Scanpix

Paljud reisijad annavad oma suure kohvri ära ning läbivad turvakontrolli käsipagasiga. Kuid on üks põhjus, miks sa ei tohiks pärast dokumentide esitamist passi käsipagasisse torgata.

Travel and Leisure toob välja, et selle käitumise juures on üks probleem – kui lend on pilgeni täis, võib lennufirma paluda sul väravas pagas ära anda. Suurema käsipagasi korral võidakse paluda sul kohver väravasse jätta, et pagasiriiulisse ruumi juurde tekitada.

Nii näiteks teatas Ryanair selle aasta alguses, et tavapiletitega reisijad peavad väravas pagasi ära andma.

Hoolimata põhjusest on sagenenud reisijate arv, kes leiavad end sihtkohariigis parajast jamast, kuna on pannud passi käsipagasisse – mis on nüüd teadmata kohas. Mitte igas lennujaamas pole võimalik saada enne passikontrolli kätte äraantud pagasit, mõnikord läheb ka käsipagasiks mõeldud kohver tavalise pagasi teed ning et jõuda kohvrilindini, pead läbima tolli. Seda aga ilma passita teha ei saa.

Seega: hoia reisides alati pass ihu ligi!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles