Reisijad oli sunnitud hädamaandumise teinud lennukist tiiba pidi väljuma

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad väljuvad suitsuga täitunud lennukist tiiba pidi
Reisijad väljuvad suitsuga täitunud lennukist tiiba pidi Foto: Rachel Naftel / AP

Teisipäeval Delta Airlinesi Detroitist Denverisse suundunud lennuk täitus pärast maandumist suitsuga, mistõttu pidid reisijad kiirelt evakueeruma.

Reisijate sõnul oli maandumine olnud igati tavapärane, kuid seejärel täitus lennuk äkitselt suitsuga, kirjutas news.com.au.

Denveri lennujaama esindaja sõnul pidid reisijad lennuki avariiväljapääsu kaudu väljuma veel enne seda, kui lennuk väravasse oleks jõudnud.

Reisijad väljuvad suitsuga täitunud lennukist tiiba pidi
Reisijad väljuvad suitsuga täitunud lennukist tiiba pidi Foto: Rachel Naftel / AP

Delta lennuk maandus kell 20.10 kohaliku aja järgi ning pardal oli 146 reisijat ning meeskonnaliikmed.

Kui lennukisalong täitus suitsuga, olevat lennusaatjad palunud reisijatel nägu millegagi katta ning minna põrandale nii madalale, kui võimalik. Mitmed reisijad aga kurtsid hiljem, et nad ei teadnud tegelikult, mida teha.

«Meile ei antud mitte ühtegi selget instruktsiooni, nii et inimeste reaktsioon oli põhimõtteliselt, et hei, siin on suits,» kirjeldas hämmeldunud reisija Paige Armstrong. Ta lisas, et mõned inimesed vilistasid ja karjusid ja kõik vajutasid pea kohal olevaid nuppe. Lõpuks avati lennukiuks.

Kõik reisijad said lennukist välja nii hädaabiliugteed kui ka lennukitiiba mööda, kuid mitmetel reisijatel tekkis suitsu sissehingamise tõttu kerge tervisekahjustus.

Reisijad ootavad transporti terminali, pärast suitsuga täitunud lennukist väljumist
Reisijad ootavad transporti terminali, pärast suitsuga täitunud lennukist väljumist Foto: Rachel Naftel / AP/Scanpix

«Lennujaama päästesõidukid tulid lennukile igaks juhuks vastu ning reisijad transporditi bussidega lennujaama. Delta klientide ja meeskonna turvalisus on meie esmane prioriteet ning vabandame, muret tekitanud olukorra pärast,» seisis Delta teates.

USA riiklik transporditurvalisuse amet alustas uurimist, et välja selgitada tekkinud rike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles