Boliivia – kaunis riik, kus lokkab korruptsioon ja miski ei tööta (1)

Erik Linde
, Reisihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Boliivia loodus on vapustav ja väga mitmekesine. Seal on soid, palju vihmametsi, kõrgtasandikke ja -mäestikke, hiigelsuuri soolavälju ja palju muud. Samuti on võimas kogu inkade pärand ja vana arhitektuur. Boliivia kogemise teeb keeruliseks tunne, et riigi süsteem töötab paradoksaalsel kombel turistile vastu.

Sisenesin Boliiviasse läbi San Matiase piiripunkti Brasiiliast. Kui Brasiilia poolel on toll, sõdurid ja kontroll, siis Boliivia poolel oli üks kahtlane väike majake, mis tundus maha jäetud ning ei märkigi piirihoonetest või ametnikest. Lõpuks saime paberid korda piirilähedasest linnast.

Sõites kahekesi oma pisikesel mootorrattal märkasime esimesena muidugi asfaldi puudumist. Boliivias on umbes viis protsenti maanteedest asfaltiga kaetud ning isegi asfaltteed on kohati hullemad kui meie kruusateed. Esimesed 300 kilomeetrit San Ignasioni oligi sellist kruusa, kus kiiremini kui 25 kilomeetrise tunnikiirusega liikuda ei olnudki võimalik. Auk vaheldub järgmise auguga ning kus vähegi tasasem tundub, on tegelikult täiesti pehme liiv.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles