Indias mõrvatud läti turisti arvatavad tapjad on leitud

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilze Skromane jagas Facebookis oma julmalt mõrvatud õe Liga fotot.
Ilze Skromane jagas Facebookis oma julmalt mõrvatud õe Liga fotot. Foto: Kuvatõmmis Facebookist/ @Ilze Skromane

Aprilli lõpus leiti Indias Keralas kadunud lätlanna peata surnukeha. Nüüdseks on politsei avaldanud rohkem detaile naise mõrva kohta ning selgunud on ka arvatavad tapjad.

Indiasse joogapuhkusele reisinud lätlanna Liga Skromane lootis ajurveda iidseteid tarkusi õppides oma depressioonist jagu saada, kuid paraku naine hoopis rööviti, uimastati ning mõrvati kõige julmemal moel, kirjutas news.com.au.

Kohalike politsei teatel meelitasid kaks meest Skromane endaga kaasa, uimastasid ja vägistasid ta ning kui naine vastu hakkas, lõid tal pea maha. Surnukeha leiti tagurpidi puu otsas rippumast.

33-aastane Skromane reisis koos õega Keralasse, et minna ühte populaarsesse ajurveeda ravi- ja taastuskeskusesse oma depressiooniga tegelema. Mõned nädalad pärast Indiasse jõudmist ei naasnud aga Skromane rannast ning jäi kadunuks. 

Naist käis Indias otsimas ka tema iirlasest elukaaslane Andrew Jordan, kes kartis, et naine rööviti organikaubitsejate poolt. 

Skromane arvatavad tapjad on kaks kohalikku narkokaubitsejat, kellest üks on juba ka varasemalt nii naiste- kui ka meestevastaseid seksuaalkuritegusid toime pannud. Politsei kinnitusel on mõlemad mehed vahistatud.

Skromane juhtumiga tegeleva politseiniku Manoj Abrahami sõnul oli naise tuvastamine väga keeruline, kuna surnukeha oli leides juba väga halvas seisundis.

Naise tuvastasid lõpuks temaga reisil olnud õde Ilze ning sõbrad, kes tundsid ära tema riietuse.

Ilze kirjeldas oma Facebooki kontol, kuidas tema õde leiti:

«19.aprillil ma palvetasin ja palvetasin jumala poole, et ta täidaks ühe minu sünnipäevasoovi. Palun anna mulle teada, kus mu õde on, palun lase meil ta leida, see teadmatus on nii raske taluda. 20.aprillil, minu sünnipäeval, leidsid kaks kohalikku poissi minu õe jäänused. See on olnud pikk teekond minu õe jaoks, ta on läbi elanud palju kannatusi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles