Maldiivid on esimene paik maailmas, kus saab allveelaevaga lõbusõidule minna

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Lars Kirchhoff / PantherMedia / Scanpix

Maldiivide külastamine muutus just veelgi lahedamaks, kuna nüüd saab kolmele inimesele mõeldud allveelaevaga saarestiku veealust maailma avastama minna.

Landaa Giraavarus asuv Four Seasons Resort teatas, et nad hakkavad nüüdsest korraldama personaalseid allveelaevareise, kirjutas Travel+Leisure.

Allveelaevaks on DeepFlighti läbipaistev kolmekohaline Super Falcon 3S, kuhu lubatakse lisaks professionaalsele kaptenile korragakaks külastajat. 

Allveelaevareisijad saavad nautida 360 kraadist lähivaadet kõige kaunimatele troopilistele kaladele, merekilpkonnadele, haidele, delfiinidele ning korallidele sealjuures märjaks saamata. Allveelaev sõidab kuni 36 meetri sügavusele vee alla.

Lisaks imelisele elamusele on allveelaevasõit ka keskkonnasõbralik, kuna esiteks on tegemist akutoitel sõidukiga ning teiseks ei maandu allveelaev kunagi korallidel ega merepõhjas.

Allveelaeva teekond viib läbi UNESCO biosfääriks märgitud Baa Atolli looduskaitseala.

«Need allveelaeva ekskursioonid määratlevad uuesti meie mereelu avastamised ning loovad silla mõistmaks, mis toimub lainete kohal ja nende all,» sõnas Landaa Giravaru asepresident Armando Kraenzlin.

Selline kogemus ei tule aga muidugi soodsalt. Ekskursioon kahele maksab 1262 eurot, mis teeb 631 eurot inimese kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles