Meditatiivsed vaikusereisid on muutumas üha populaarsemaks

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: paulina westerlind / Scanpix Bildhuset

Üha rohkem inimesi ei otsi puhkuselt enam vaid rannamõnusid ja uusi elamusi, vaid hoopis võimalust teises keskkonnas sisemine tasakaal leida.

Kliendikogemust uuriv lehekülg Local Measure on märganud, et vaikusereisid on muutunud uueks trendiks suuremat heaolu otsivate turistide seas, kirjutas Lonely Planet.

Vaikuse- aga ka lihtsalt meditatsioonireisi sihtkohtadena on populaarseks saanud mitu paika, kuhu tulevad sisemist rahu otsima eri religioosse taustaga inimesed üle terve maailma. 

Näiteks Lõuna-Aafrika Vabariigis KwaZulu-Natalis asuv Budistlik Keskus on populaarne reisijate seas, kes tulevad otsima vaikust. Keskus asub kaunite orgude, küngaste ja metsade vahel ning siin saab ette võtta mitmepäevaseid vaikusemeditatsioone.

Teine vaikusereisi otsijate armastatud sihtkoht on Tais Chaiyas asuv Wat Suan Mokkhi metsaklooster, mis pakub kümnepäevaseid meditatsioone, kusjuures päev algab seal juba kell neli hommikul. 

Californias Vacaville'is asuva Silent Stay austaja Bruce Davise sõnul on tänapäeva inimese elus liiga palju kära.

«Nad tahavad välja lülitada kõik seadmed ja peamiselt oma mõtted ning olla kusagil, kus nad saavad kogeda tõelist rahu ja vaikust ilma pideva kiusatuseta e-kirju ja sõnumimärguandeid vaadata,» selgitas Davis. 

Silent Stay tüüpiline päev tähendab kella üheksast hommikul seitsmeni õhtul kestvaid meditatsioone. Ülejäänud ajal saavad külastajad käia jalutamas, ujumas, tukastada või lihtsalt olla. Samuti on võimalik minna massaažiteraapiasse või nõustaja juurde.

Kui vaikne aga päriselt vaikusemeditatsiooni pakkuvates asutustes on? Davis võrdleb seda raamatukogus olemisega. 

«Kõik on vaiksed ning lasevad ka teistel olla oma privaatsuses, et nautida ja mõtestada oma puhkust. Vaikus on tõesti selleks, et olla rahus. Külastajad naudivad aega iseendale ning seda, et nad ei pea kellegagi vestlusesse astuma,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles