Taani metsa kerkib tavatu maamärk (7)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taanikerkib tavatu vaatetorn.
Taanikerkib tavatu vaatetorn. Foto: aasarchitecture.com

Mööda spiraali puulatvade kõrgusele – selline peaks välja nägema sügisel valmiv tavatu vaatetorn, mis rajatakse Taani pealinnast Kopenhaagenist lõunasse jäävasse  metsa.

45 meetri kõrguse vaatetorni tippu jõudmiseks tuleb läbida 900 meetri pikkune rada puulatvade kõrgusel, kirjutab Local. Tavatu kujuga vaatetorn ehitatakse puidust ning sel neljapäeval alanud ehitus peaks valmis saama sügiseks.

Valminud tornist avaneb 360-kraadine vaade üle Lõuna-Sjællani metsade.  Puidust torni projekteeris Taani arhitektuuribüroo Efekt. Tornist saab üks seikluspargi Camp Adventure atraktsioonidest.  Camp Adventuret külastab aastas 18 000 inimest, kuid pärast uue torni valmimist loodetakse aastaga vastu võtta 100 000 külastajat.

Vaatetorni jõudmiseks tuleb minna läbi metsa.
Vaatetorni jõudmiseks tuleb minna läbi metsa. Foto: aasarchitecture.com

Lähima linna Næstvedi meer Carsten Rasmussen on kindel, et uus vaatetorn on oluline kogu piirkonna jaoks ja seda tullakse vaatama üle maailma. Ka loodab linnapea, et uus atraktsioon elavdab ka kohalikku majandust.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles