5 kõige hirmutavamat vaatamisväärsust maailmas

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CN torn Torontos
CN torn Torontos Foto: MARK BLINCH / REUTERS/Scanpix

Kõige hirmuäratavates vaatamisväärsustes on ühendatud nii hingematvad vaated, kui ka paras närvikõdi. Traveller.au on kokku kogunud need kõige meelierutavamad sihtkohad, mis pakuvad kahtlemata tugeva adrenaliinisööstu.

Tianmeni kalju klaastee, Hiina 

Tianmeni mäel olev klaasrada
Tianmeni mäel olev klaasrada Foto: Array / CHINA FOTO PRESS/Scanpix

Põhja-Hiinas Hunani maakonnas asub Tianmeni mägi, mille külge on kinnitatud 1400 meetri kõrgusel asuv klaasist rada. 1,6 kilomeetri pikkune klaastee on iga kõrgusekartja suurim õudusunenägu, kuid lihtne pole selle läbimine ka tugeva närviga inimesele.

Langkawi taevasild, Malaisia

Langkawi taevasild Malaisias
Langkawi taevasild Malaisias Foto: MOHD RASFAN / AFP/Scanpix

Malaisias asuva Langkawi silla teeb hirmsaks see, et selle peal olles tundub, justkui ei olekski sild kuigi kindlalt kinnitatud. Sild asub Machinchangi mäe küles ning ulatub 100 meetri kõrgusel üle oru.

Merida köisraudtee, Venezuela

Venezuela köisraudtee Merida
Venezuela köisraudtee Merida Foto: Federico Parra / AFP/Scanpix

Venezuela köisraudtee ühendab Merida linna 4756 meetri kõrguse Espejo mäetipuga ning 12,5 kilomeetrise teekonna näol on tegemist maailmas pikkuselt teise köisraudteega. Hirmuäratavaks teeb selle aga fakt, et raudtee tõuseb 3000 meetri kõrgusele ning see on hetkel maailma kõige kõrgemal paiknev köisraudtee.

CN torni äärelkõnd, Kanada

CN torn Torontos
CN torn Torontos Foto: MARK BLINCH / REUTERS/Scanpix

Torontos asub 356 meetrine Kanada kõrgeim torn CN torn. Selle tippu ei saa mitte ainult vaadet nautima, vaid suisa hoone äärele julgestusrihmadega ka jalutama minna. 

Aste tühjusesse
Aste tühjusesse Foto: Jean-Pierre Clatot / AFP/Scanpix

Aste tühjusesse, Prantsusmaa

Kui Mont Blancil 3777 meetri kõrgusele Aiguille du Midi tippu viiv köisraudtee pole veel piisav närvikõdi, võib minna 3842 meetri kõrgusel olevasse klaaskasti, mille nimeks on tabavalt «aste tühjusesse.» Klaaspõranda alla jääb 1000 meetrit vabalangust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles