Lennufirma keelab 44 koeratõu toomise lennukisse

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Jesse Kunerth / PantherMedia / Scanpix

Pärast mitmeid lemmikloomade surmasid lennukis, otsustas United Airlines keelata mitmete koera- ja kassitõugude lennutamise.

United Airlines teatas teisipäeval, et lubab suvehooajal taas loomi lennuki cargo alal transportida, kuid nüüdsest on seatud piirangud 44 eri koeratõule ning neljale kassitõule, keda lennukisse ei lubata, vahendas Travel+Leisure.

Kuna United Airlinesi pardal suri eelmisel aastal rohkem loomi, kui üheski teises lennufirmas, loodab lennufirma tõupiirangutega lemmikloomade transporti turvalisemaks muuta. 

Keelatud tõugude hulka kuuluvad nii mopsid, buldogid kui ma ka mitmed spanjelid. Lisaks sellele ei lubata loomi lennukisse Las Vegasest, Palm Springsist, Phoenixist ja Tucsonist väljuvatele lendudele alates 1.maist kuni 30. septembrini, kuna sel ajal on nendes piirkondades õhutemperatuur ohtlikult kõrge.

Märtsis peatas United Airlines oma lemmikloomade transpordiprogammi, kuna kolm koera viidi valesse sihtkohta ning üks hukkus, kui lennusaatja käskis reisijal oma looma pea kohal olevass hoiukappi panna.

Eelmisel aastal hukkus United Airlinesi pardal statistiliselt 1,3 looma iga 10 000 transporditud lemmiku kohta. See on aga oluliselt kõrgem lennunduse keskmisest. Kõigi lennufirmade peale kokku hukkub keskmiselt 0,47 looma 10 000 kohta. 

United teatas, et hakkab nüüdsest koostööd tegema turvalise lemmiklooma transpordi programmi PetSafega.

Lisaks sellele, et kindlaid tõuge enam lennukisse ei lubata, hakkab lennufirma nõudma, et lemmikloomade transpordialale viies oleks kohal mõni kogenum töötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles