Video ja galerii: kummituslik kaluriküla, mis on loodusele alla vandumas

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Zhejiangi provintsis Hiinas on väike kalurisaareke nimega Shengsan, mis tõmbab ligi sadu turiste, kes kõik loodavad näha midagi imelist.

Sügaval mägedes on hüljatud Houtouwani kaluriküla, mis on emakesele loodusele alla vandunud ning mattumas luksuslikku rohelusse. Turistid on aga üllatusega avastanud, et küla pole siiski ilma elaniketa – kolm majapidamist on veel alles ning neid asustavad inimesed, kes on külas mitu aastakümmet elanud.

Külake on rahvast tühjaks jooksnud, kuna sinna ei vii ühtki teed. Varem elatasid kalurid end pisikeste krevettidega, mida kandsid käsitsi. Paadisild on aga suuremate laevade jaoks liiga väike, samuti on seal alatihti liiga tuuline. Kunagi oli praegune tühi küla koduks rohkem kui 2000 kalurile.

«Ma tunnen end siin vabana ja mul on mitu sõpra,» ütleb üks paigale jäänud kohalik vastuseks küsimusele, miks ta ära ei taha kolida. Houtouwan hakkas tühjaks voolama 1990ndatel, kui esimesed jõukamad elanikud ära kolisid ja selle tagajärjel tekkisid majanduslikud probleemid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles