18 tundi oli veel vähe: maailma pikim lend on peagi 19 tundi

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapore Airlinesi maailma esimene Boeing 787-10
Singapore Airlinesi maailma esimene Boeing 787-10 Foto: Roslan Rahman / AFP/Scanpix

Selle aasta lõpuks loodab Singapore Airlines püstitada uue maailma kõige pikema lennu rekordi.

Pikima lennu loodavad nad teha selleks puhuks spetsiaalselt valminud õhusõidukiga Airbus A350-900 Ultra Long-Range. Singapore Airlines on varem sõitnud marsruudil Singapur–Newark, kuid pidi selle liini kulude tõttu sulgema. Siin tulebki mängu Airbus A350-900 – sellega on pikemad lennud odavamad.

Airbus kinnitab, et lennuk on väga kütusesäästlik ja suudab lennata korraga 17 960 kilomeetrit, mis on umbes 1900 kilomeetrit enam kui tavaline Airbus A350. Singapuri-Newarki liin isegi ei pane lennukit proovile – vahemaa on vaid 15 322 kilomeetrit ja aega kulub 19 tundi.

Lennu piinava pikkuse tõttu plaanib Singapore Airlines luua kaks klassi: äri- ja premium economy klass. Lennukisse ehitatakse spetsiaalsed valgussüsteemid, mis peaksid aitama võidelda lennuväsimusega, ning konditsioneer värskendab õhku iga kahe minuti tagant, kirjutab Travel and Leisure.

Singapore’i lend on umbes tund aega pikem kui praegune maailma rekordiomanikust lend, Qatari lend Aucklandist Dohasse, mis on 14 535 kilomeetrit ja võtab aega 18 tundi. Teisel kohal on Qantase lend Perthist Londonisse, mis läks käiku märtsikuus ning kestab natuke üle 17 tunni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles