Tais suletakse mitmed tuntud rahvuspargid kuni järgmise talveni

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koh Tapoo Tais Phang Nga lahes
Koh Tapoo Tais Phang Nga lahes Foto: David Ionut / PantherMedia / Scanpix

Üks põhjus, miks Taisse reisida on sealne imekaunis loodus. Kuna vihmahooajaks paljud rahvuspargid suletakse kuni detsembrikuuni, tasub enne reisi planeerimist ette teada, kuhu üldse minna saab.

Tais on rahvusparkide sulgemine saanud suisa iga-aastaseks traditsiooniks ning järgmise üheksa kuu jooksul on kindlatel perioodidel suletud riigi 147 rahvuspargist tervelt 66, kirjutas Lonely Planet.

Rahvusparkide sulgemist nõuab Tai valitsus ning see hakkab mõjutama ka riigi populaarsemaid piirkondi. Rahvuspargid suletakse vihmahooaja alguses, kuna sel ajal parkide külastamine võib ka turistide jaoks ohtlik olla. Samuti annab see rahvusparkide ökosüsteemidele aega üha suurenevatest külastajate massidest taastumiseks.  

«Loomulik taastumine on Tai imelise looduse ja loodusvarade puutumatuse säilitamise võtmeks,» selgitas Tai turismiameti esindaja Yuthasak Supasorn.

Millised rahvuspargid siis suletakse?

Kõige rohkem on sulgemistest mõjutatud riigi lõunaosa, kus suletakse 28 rahvusparki. Põhjas suletakse 24, kirdeosas 25 ja ülejäänud riigi osades 20 rahvusparki. Mõnes neist suletakse ainult valitud pargi osad, nagu näiteks kosed. Samuti on kõigi sulgemisajad erinevad.  Täielik ülevaade kõikide parkide suletud osadest ning sulgemisaegadest on leitav Tai Turismiameti lehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles