Parim peidukoht, kuhu reisil olles tulistamise või terrorirünnaku eest varjuda

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: NOEL CELIS / AFP/Scanpix

Suuremates linnades või populaarsetes kuurortides reisides on paraku üha suurem tõenäosus sattuda terrorirünnaku või tulistamise keskele. Reisiekspert soovitab, kuhu sellisel juhul peituda.

Parim koht kuhu peituda on midagi kuulikindlat, kaameratega ja paanikanupuga, mis kohe automaatselt politsei kutsub. The Sun kirjutas, et reisiekspert Lloyd Figginsi sõnul on selliseks paigaks juveelipood.
«Juveliiriärid on head kohad kuhu minna. Tasub meeles pidada, et neil on nii CCTV kaamerad, paanikanupud kui ka kuulikindlad klaasikatted,» selgitas Figgins. 

Tema sõnul saab juveelipoodi minnes lihtsalt paanikanuppu vajutada ning sellega politsei kutsuda. Samuti tasub kohe poodi sisenedes öelda, et toimunud on terrorirünnak ja nad peavad ruttu kuulikindlad katted alla laskma.

Viimastel aastatel on terrorirünnakuid toimunud sellistes populaarsetes turismisihtkohtades nagu Pariis, Barcelona ja Berliin. Samuti on rünnakuid toimunud Tuneesia ja Egiptuse kuurortides.

Samuti soovitas Lloyd  peituda pühakodadesse, kuna need pole tavaliselt ründajatel sihikul.

Soovitusi turvaliseks reisimiseks jagas ka terrorismiekspert ja endine sõjaväelane Drew Dyer, kelle sõnul on turvalisimaks kohas hotellis hoone keskel.

Hotelli tuba ei tohiks võtta niisiis ei esimesel ega ka kõrgemal kui neljandal korrusel.

«Esimene korrus on ründajatele lihtsalt ligipääsetav ning viimane korrus ei paku mingit manööverdamisruumi,» selgitas Drew.

Ta lisas, et teine või kolmas korrus peaksid olema ligipääsetavad ka arenguriikide päästeteenistuse autodele. Samuti soovitas ta hotelli jõudes alati hädaväljapääsu plaanist koopia teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles