Eesti lennuliiklust Islandi tuhapilv esialgu ei sega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grimsvötni vulkaan
Grimsvötni vulkaan Foto: SCANPIX

Teisipäeva pärastlõunal kogunenud lennunduse ekspertkomisjon otsustas, et lennud Eesti õhuruumis jätkuvad endiselt.

Komisjoni esimehe Kristjan Telve sõnul on olukord hea. Selliseid piiranguid, nagu eelmise tuhakriisi ajal, esialgu kehtestada ei tule.

«Praegune prognoos ütleb, et Saaremaa kohale jääb varahommikul väikene tuhasaastega õhumassi lõik, mis on kõrge kontsentratsioonitasemega, kuid see ei sega üldist liiklust,» lisas ta.

Samas palutakse lennureisijatel siiski arvestada võimalike seisakutega mujal Euroopas ning jälgida lennuinformatsiooni.

Telve ütles ERRi raadiouudistele, et võrreldes mulluse tuhakriisiga on seekord tuha levikust parem ülevaade. «Kui eelmisel korral aasta tagasi olid ainult prognooskaardid, et kus see tuhk olla võib ja me ei teadnud, mis koguses seda on, siis seekord on meil olemas kontsentratsioonikaardid ja idee, kui palju kuskil tuhka olla võib ja kas panna (õhuruum – toim.) kinni või mitte, olenevalt olukorrast,» rääkis ta.

Telve ütles, et teistes Euroopa riikides on olukord üsna sarnane. «Võtame malli ka sellelt, mida on tänaseks päevaks teinud Soome, Rootsi ja Norra – madala saastatusega alas on lennud lubatud, keskmise saastatusega alas on need lubatud teatud tingimustel ja kõrge saastatusega alas ei ole lubatud,» selgitas ta.

Täna tühistati Islandil purskama hakanud vulkaanist pärit tuhapilve tõttu Euroopas ligi 250 lendu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles