Camper’iga Ameerikasse. Mis ja kuidas?

Andres Sang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meie autol oli 6-liitrine V8-mootor, kütusekuluks tuli umbes 16 eurosenti kilomeetrile. Jagades selle inimeste arvuga ning korrutades puhkuse ja mugavuse koefitsientidega, tundub see päris mõistlik hind.
Meie autol oli 6-liitrine V8-mootor, kütusekuluks tuli umbes 16 eurosenti kilomeetrile. Jagades selle inimeste arvuga ning korrutades puhkuse ja mugavuse koefitsientidega, tundub see päris mõistlik hind. Foto: Andres Sang

RV ehk Recreational Vehicle, mida võib tõlkida virgestusliikuriks, on tuntud pigem camper'i või eesti keeles matkaautona. Annab vabaduse liikuda täpselt sinna, kuhu tahad, ning süüa ja magada just täpselt sel ajal ja selles kohas, mis tundub hea.

Kõigepealt kerkib loomulikult küsimus: miks?!? Mis põhjusel peaks üks täiesti normaalne Eesti inimene pugema ülemõõdulisse USA kuuti, millel on rattad all ja kohutavalt suur janune mootor peal ning mille rentimine on kallis?

Emotsionaalne vastus sellisele küsimusele on lihtne: sest see on seiklus! Kusjuures turvalisemat laadi seiklus, kus sind ei ähvarda ükski ebamugavus või oht, kui sa ise oma elu keeruliseks ei tee. Ja seiklus, mida saad mugavalt jagada oma pere ja sõpradega.

Ratsionaalne vastus sellele küsimusele on natuke pikem, aga kokkuvõtlikult: RV ei ole grupi- või perepuhkuseks USAs kindlasti kallim kui muud võimalikud variandid. Olulised praktilised mugavused tõstavad võimaliku, aga mitte vältimatu rahalise kalliduse kaalukaussi kõvasti ülespoole.

Matkaauto on kõige lihtsamalt öelduna auto, pluss ööbimiskoht, pluss köök.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles