Droonivideo: Euroopa kauneimaks tituleeritud jalgrattatee «hõljub» järve kohal

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Facebooki videost

Itaalia suurima järve Garda ümbrusesse valmib peagi «hõljuv» jalgrattatee, mis on juba nimetatud kõige kaunimaks terves Euroopas.

Kuigi jalgrattatee pole veel isegi valmis, on see äratanud juba oma kaunidusega suurt tähelepanu, vahendas The Local.

Droonivideot, mis näitab valmimisjärgus jalgrattateed, on vaadatud juba pea 160 000 korda. Maaliline tee ääristab tervet Garda järve ning saab olema 140 kilomeetrit pikk. 

«Hõljuv» jalgrattatee on ehitatud järve ümbritsevate kaljude küljele, kusjuures mõnes kohas puudutab tee peaaegu veepiiri. Tee ideeks on tekitada jalgratturites tunne, justkui nad hõljuksid või lendaksid järve kohal.

Jalgrattatee ehitusega alustati aasta tagasi ning selle eesmärgiks on elavdada Itaalia jalgrattaturismi. Samuti pakub tee turistidele uut vaatepilti ühele riigi kaunimale piirkonnale ning toob nad lähemale vähekülastatud Itaalia külakestele. 

Kuigi jalgrattatee on mõeldud igal tasemel sõitjale, on seal ka raskemaid lõike. Näiteks pika ülesmäge sõitmise vältimiseks on võimalik valida alternatiivseid transpordivahendeid, nagu näiteks paati või bussi.

Kuigi jalgrattatee mõned lõigud on juba valmis, saab järve täisringi sõita alles 2021. aastal. Rattatee on läinud maksma 102 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles