Indias asuv lennujaam töötab täielikult päikeseenergial

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cochini lennujaama päikesepaneelid
Cochini lennujaama päikesepaneelid Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @manikandan_dhanam

Indias asuv Cochini rahvusvaheline lennujaam on tõeline rohelise energia etalon. Nimelt saab lennujaam kogu oma elektrienergia päikesepaneelidest.

Cochini rahvusvahelise lennujaama juurde on ehitatud tuhanded päikesepaneelid, mis katavad 30 jalgpalliväljaku suuruse ala. Päikesepaneelid on ka lennujaamahoone katusel.

Päikesepaneelidega toodetav elektrienergia on piisav rohkem kui 10 000 tavapärase majapidamise elektriga varustamiseks ning tegelikult on see ka rohkem kui lennujaamal vaja läheb.

 

Worlds first airport fully powered with solar energy #cochin #cochinairport #airports

A post shared by lakshmikanth chenna (@lakshmikanth_chenna) on

Lennujaam toodab tänu päikeseenergiale nimelt rohkem elektrit kui ära kasutab, mistõttu suunatakse ülejääk Kerala elektrisüsteemi.

 

#cochinairport✈ #sollarpanels #oldterminalbuilding #iphone7plus

A post shared by Pranav Subash (@pranav_c_subash) on

Cochini päikeseenergia kasutuse edu tõttu kopeeritakse nüüd sama süsteemi ka Kolkata lennujaamas ning tegelikult võiks see olla eeskujuks kõikidele soojas kliimas asuvatele lennujaamadele.

Vaata lähemalt videost:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles