Kaasreisija selgitab, miks ei õnnestunud lennuki aknast välja lennanud naist päästa

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Twitterist/ @cbs11doug

Teisipäeval USAs aset leidnud Southwest Airlinesi õnnetuses purunes lennuki üks akendest õhus olles ning selle lähedal istunud reisija lendas poolenisti aknast välja. Kaasreisija selgitab, mis täpsemalt juhtus.

Kahe lapse ema Jennifer Riordan hukkus üleeilsel New Yorgist Dallasesse suundunud Southwest Airlinesi lennul, kui üks lennuki mootoritest plahvatas ning sealt välja lennanud tükk purustas ühe lennuki akendest. Õhusurve tõmbas Riordani aknast poolenisti välja ning kuigi kaasreisijad aitasid naise lennukisse tagasi, oli juba liiga hilja, vahendas news.com.au.

Naine oli õnnetuse hetkel ka turvavööga kinnitatud, kuid ka see paraku ei aidanud.

Kaasreisija Peggy Philips istus Riordanist üks rida eespool ning kirjeldas, et hoolimata teiste kaasreisijate püüdlustest ei olnud võimalik naist päästa. Riordani tõmbasid tagasi lennukisse tuletõrjuja Andrew Needum ja veel üks kaasreisija Tim McGuinty.

Ka Philips jättis omaenda hapnikumaski, et minna Riordani aitama, kuid saadud trauma tõttu polnud suurt midagi, mida ta teha oleks saanud.

«Need kaks meest, medõde ja veel üks kaasreisija aitasid ta tagasi lennukisse ning siis me panime ta lamama ja alustasime elustamisega,» selgitas Philips.

«Kui kujutled läbi lennuki akna minekut, mis liigub 965 kilomeetrit tunnis ja lööd ära oma keha või näo lennuki tiiva või kere vastu... Ma võin öelda, et seal oli tugev kehavigastus,» sõnas Philips.

Riordani surma uurija sõnul hukkuski naine löögist saadud pea- ja kaelavigastuse tagajärjel.

Philipsi sõnul teadsid tegelikult kõik lennukis olnud 143 reisijat peale õhkutõusu, et midagi oli valesti. 

«Me kõik arvasime, et nüüd ongi kõik. Üsna pea pärast õhkutõusu kuulsime valju heli ja lennuk hakkas ülitugevalt rappuma. Kõlas nagu lennuk laguneks koost. See oli kohutav,» kirjeldas ta. 

Hetkel on teada, et õnnetus juhtus, kuna mootori ventilatsioonitiivik lendas küljest, mistõttu tekkis mootoris plahvatus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles