Jaapani kuumaveeallikad, mis on taganud maailma vanima mehe pikaealisuse

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani kuumaveeallikas onsen
Jaapani kuumaveeallikas onsen Foto: Leung Cho Pan/PantherMedia / Scanpix

Maailma vanim mees on Jaapanis elav 112-aastane Masazo Nonaka. Mees usub, et ta on elanud nii vanaks tänu kuumaveeallikatele, mida ta tihti külastab.

Masazo Nonaka veedab oma päevad televiisorit vaadates, maiustusi süües ja tema perele kuuluvas kuumaveeallikaid pakkuvas väikeses spaakompleksis vanni võttes, vahendas Travel+Leisure.

Masazo Nonaka
Masazo Nonaka Foto: JIJI PRESS/AFP/Scanpix

Selle nädala teisipäeval märgiti Nonaka ametlikult Guinnessi rekordite raamatusse kui maailma vanim mees. Nonaka ise usub, et tema kõrge ea saladus on kuumaveevannid, armastus sumomaadluse vastu ning maiustused. 

Masazo Nonaka sündis 24. juulil 1905. aastal ning suurema osa oma elust on ta kulutanud koos perega kuumaveeallikate spaa ülevalpidamisele.

Masazo Nonaka Guinnessi rekordite sertifikaati vastu võtmas
Masazo Nonaka Guinnessi rekordite sertifikaati vastu võtmas Foto: KYODO/REUTERS/Scanpix

Nonakade perekond on Yado Nonaka Onseni nimelist spaad pidanud juba neli põlve. Tegemist on Akani rahvuspargi lähedal Oakani mäel asuva kauni paigaga, kus on võimalik vabas õhus kuumaveeallikates mõnuleda. 

Yado Nonaka Onsenis on kuumaveevanne võimalik võtta ka siseruumides ning kokku on asutuses kümme tuba, kus saab ka öö veeta.

Vulkaanilise pinnase tõttu on Jaapanis palju kuumaveeallikaid, millest paljudel on mineraalirikkuse tõttu lisaks mõnusele soojusele ka tervistav mõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles