Vaata, kui palju maksab öö kosmoses olevas luksushotellis

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma esimene kosmoses olev luksushotell Aurora Station, mis plaanib esimesi külastajaid vastu võtta juba 2022. aastal.
Maailma esimene kosmoses olev luksushotell Aurora Station, mis plaanib esimesi külastajaid vastu võtta juba 2022. aastal. Foto: EM / MEGA/Scanpix

Ettevõte nimega Orion Span töötab Houstonis välja kosmoselaeva Aurora Station, millest peaks saama maailma esimene luksushotell kosmoses.

Orion Span loodab luksushotelli valmis saada 2021. aastaks ning esimesi kosmoseturiste hakatakse ootama 2022. aastal, vahendas Independent. 

Aurora Station hakkab olema maast 321 kilomeetri kõrgusel ning ettevõte lubab maa ümber tiirutada iga 90 minuti järel, pakkudes «loendamatu arvu päikesetõuse ja loojanguid.» Turistidega koos hakkab kosmose luksushotellis viibima kaks meeskonnaliiget. 

Aurora Stationist avaneb imepärane vaade planeet Maale, kuid see lõbu ei tule odavalt. 12-päevane reis läheb maksma ligi 7,7 miljonit eurot, mis tähendab, et iga öö eest tuleb välja käia üle poole miljoni euro.

Korraga saab kosmosesse reisida neli turisti ning reis sarnaneb pigem astronaudi kogemusele, kui puhkusereisile.

«Me ei müü hei-lähme-randa sarnast kosmosereisi. Me müüme astronaudiks olemise kogemust,» sõnas Orion Spani asutaja ja tegevjuht Frank Bunger ning lisas, et on inimesi, kes on valmis sellise kogemuse eest maksma. Kosmoselaeval olevate turistidega hakatakse käituma kui astronaudi õpipoistega.

Kuigi puhkajad saavad reisida kõige kaugemasse turistide jaoks võimalikku punkti, lubab Orion Span pardal kosmose parimat internetiühendust. Sedasi saab külastaja ka kaugel olles Maa peal toimuvaga kursis olla ning oma kogemust lähedastega jagada.

Kõik turistid peavad enne kosmosereisile minekut läbi tegema kolme kuu pikkuse õppuse, millest suure osa saab läbida interneti kaudu. Samuti saavad treeningu läbiteinud endale Orion Span Austronaudi Sertifikaadi (OSAC).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles