Millistesse Euroopa riikidesse reisimise eest peab maksu tasuma? (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistide horde meelitavad kohale just piirkonnad, kus leidub kauneid randu.
Turistide horde meelitavad kohale just piirkonnad, kus leidub kauneid randu. Foto: Richard B. Levine/Levine-Roberts/Sipa USA

Reisimine on niigi kulukas tegevus, kuid populaarsemates puhkekohtades peab külastaja arvestama ka võimaliku turistimaksuga.

Turistimaksu küsivad pea pooled Euroopa Liidu riigid ning igas riigis käib maksustamine erinevalt. Enamikul juhtudel ei ole tegemist suure summaga ning maksustatav on kuni seitsme päeva pikkune puhkus. Sellegipoolest võib perereisil olles lisakulu päris kõrgeks kerkida.

Paljudes kohtades erineb maks ka linnade lõikes. Näiteks Itaalias on turismimaks mõnes linnas suurem kui teises ning sõltub sellest, kui uhkes hotellis ööbitakse. Veneetsias tulebki iga hotelli tärni kohta välja käia euro, nii et neljatärnihotellis peaks külastaja nelja öö eest maksma kokku 16 eurot. Neljaliikmelise perekonna jaoks teeks see kokku aga juba 64 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles