Veneetsia plaanib turistidelt linna sisenemise tasu nõuda

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veneetsia
Veneetsia Foto: Sergey Borisov/PantherMedia / Scanpix

Kuulus romantikute pealinn Veneetsia on hädas turistide hordidega, mistõttu ähvardas Veneetsia linnapea kõigilt külastajatelt hakata sisenemistasu nõudma.

Veneetsias elab 55 000 inimest, kuid igapäevaselt külastab linnakest 60 000- 70 000 turisti, mis on väikesele linnale rohkem, kui see kanda jõuab. Veneetsia linnapea Luigi Brugnaro teataski nüüd, et turiste peaks hakkama linna sisenemise eest maksustama, vahendas Telegraph.

«Lahendus on ilmselge: need kes elavad, töötavad või kellel on ööbimiskoht linnas võivad siseneda, ülejäänud peavad välja jääma,» sõnas Brugnaro.

Samuti teatas Brugnaro, et linnapeal peaks olema võimu rahvarohketel päevadel linn külastajatele sulgeda.

«Valitsusele on välja käidud mitmeid ideid, me saame nüüd vaid loota, et nad otsustavad Veneetsiat aidata,» lisas Brugnaro.

Linnapea käis küllaltki resoluutse plaani välja pärast rahvarohkem lihavõtete nädalavahetust, kui linna külastas suisa kuni 125 000 turisti päevas. Samuti ärritasid kohalikke kaks Šveitsi turisti, kes tantsisid pühade ajal paljalt Rialto silla juures olevas purskaevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles