7 suurlinna, mis asuvad tegelikult saarel

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hongkong
Hongkong Foto: Leung Cho Pan/PantherMedia / Scanpix

Paljud maailma kauneimateks linnadeks peetud paigad asuvad mõne veekogu ääres, kuid leidub suurlinnu, mis on veega ümbritsetud suisa igas suunas.

Matadornetwork on kokku kogunud seitse maailma suurlinna, mis asuvad kas ühel saarel või suisa saarestikul.

1. Abu Dhabi, Araabia Ühendemiraadid

Abu Dhabi
Abu Dhabi Foto: Dennis Rodekirchen/PantherMedia / Scanpix

Kuigi Dubai on emiraatide hulgas turistide seas kõige populaarsem, on Dubaist lõunas asuv Abu Dhabi oma ilu tõttu kahtlemata külastust väärt. Abu Dhabi kesklinn asub Pärsia lahes oleval saarel ning terve linn on hajutatud mitmele väiksemale saarele, mis on sildadega maismaaga ühendatud.
 

2. Singapur

Singapur
Singapur Foto: ursa lexander flueler/PantherMedia / Scanpix

Singapur on nii linn kui ka riik, mis jääb Malaisiast lõuna poole. Linn ise moodustab suurema osa põhisaarest, kuid sellest lõunasse jäävad veel väiksemad riigi alla kuuluvad saared Bukong ja Jurong.

3. Stockholm, Rootsi

Stockholm
Stockholm Foto: Sergey Borisov/PantherMedia / Scanpix

Rootsis on saari hulgi, nii asub ka nende pealinn mitmel saarel korraga. Saarte vahel saab liigelda nii mööda sildasid kui ka praamiga. Kes linnamelust väsib, saab alati mõnele väiksemale Stockholmi saarele põigata, samuti on pealinna saared tõelised turistide lemmikud.
 

4. Penang, Malaisia

Foto: Monika Rainer/PantherMedia / Scanpix

Malaisia loodeosas asuv Penang on tuntud peamiselt oma maitsva toidu poolest, kuid saarel asuvas linnas on ka palju kauneid randu. Saar on maismaaga ühendatud kahe suure sillaga ning Penangi peasaare juurde kuuluvad ka mitmed väikesed idüllilised saarekesed.

5. Peterburi, Venemaa

Peterburi
Peterburi Foto: Anton Balazh/PantherMedia / Scanpix

Peterburi asub mitmel saarel, mis on kanalitega nagu Malaja Neeva ja Bolšaja Neeva maismaast eraldatud. Samuti on linnas palju väiksemaid kanaleid, mis suubuvad Neeva jõkke. 
 

6. Lagos, Nigeeria

Foto: leonardo viti/PantherMedia / Scanpix

Lagose saarte maastik ja rannad on ühed kauneimad Lääne-Aafrikas. Üks saartest kannab näiteks nime maosaar, kuna see on pikk ja peenike ning jookseb maismaast vaid veidi lõuna pool.
 

7. Hongkong

Hongkong
Hongkong Foto: Leung Cho Pan/PantherMedia / Scanpix

Hongkongist rääkides mõeldakse tihti pigem linna peale, kuid seda, et Hongkong ise on saar ning, et selle juurde kuulub palju väikseid ja kauneid saarekesi, ei mõelda. Peale Hongkongi peamise saare väärivad kindlasti külastamist Lamma ja Po Toi saared. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles