Itaalias käivitus purjuspäi mäkke roninud Eesti turisti leidmiseks päästeoperatsioon (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästekopter.
Päästekopter. Foto: AFP / Scanpix

Eestist pärit purjus turist eksis nädalavahetusel Itaalia Alpides ära ning ta asus hotelli mineku asemel purjuspäi mäkke ronima, kadunud mehe leidmiseks käivitati päästeoperatsioon.

Alkoholijoobes kahekümnendates eluaastates Pavel eksis laupäeva õhtul Cervinas mägikuurordis ära ning ta sattus oma hotelli asemel mäenõlvale, kirjutab La Stampa.

Kuigi mäenõlv on väga järsk, mees ei peatunud, vaid asus mäkke ronima. Ta ei pööranud tähelepanu ka sellele, et nõlv muutus aina järsemaks. Kella 2 ja 3 vahel öösel jõudis mees 2400 meetri kõrgusel asuva baari juurde, murdis sinna sisse ja jäi magama. Mägibaarini jõudmiseks oli Pavel läbinud muljetavaldava teekonna – baar asus tema hotellist 400 meetrit kõrgemal.

Baari töötajad avastasid mehe pühapäeva hommikul baaripingilt magamast. Mees oli pohmelli leevendamiseks ära joonud kaks pudelit vett.

Samal ajal, kui Pavel mägibaaris magas, käis tema leidmiseks otsinguoperatsioon, kuna tema kaaslased teatasid kadunud mehest mäepäästele. Meest otsiti taga helikopteri ja droonidega, samuti läks välja kaks otsingurühma koos koertega.

Pavel selgitas politseinikele, et ta eksis teelt, kuid oli veendunud, et ta liigub siiski hotelli poole.

Alpides on praegu laviinihooaeg ning kõigil turistidel ei ole läinud nii hästi, kui Pavelil. Nädal aega tagasi jäi Šveitsi Alpides laviini alla viis turisti.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles