Saksamaal avati «vorstikoera» muuseum

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @zdfheute

Saksamaal avati Bavaarias asuvas Passau linnas taksikoertele pühendatud muuseum. 

«Maailm vajab vorstikoera muuseumi,» ütles Josef Küblbeck, kes on üks muuseumi asutajatest. Tema sõnul ei ole mitte ükski teine koeratõug maailmas nii populaarne nagu Bavaaria sümbol taks, vahendas Travel+Leisure.

Dackelmuseum ehk taksikoera muuseumis on 4500 taksikoera tõugu tutvustavat eksponaati. Nende hulka kuuluvad nii mänguasjad, margid, ikoonid, taksikoertest tehtud kunstiteosed, nukud kui ka palju muud.

Muuseumi asutajateks on Josef Küblbeck ja Oliver Storz, kes on kogunud taksikoera temaatikaga esemeid juba 20 aastat, lootuses ühel heal päeval muuseum avada. Kui lõpuks tundus nende kollektsioon täiuslik, jätsid nad mõlemad oma igapäevatöö ning otsustasid täielikult muuseumile pühenduda. 

Neil endil on kaks taksikoera nimega Seppi ja Moni, kes on ka muuseumi ainsad elavad eksponaadid.

«Me tahtsime sellele koeratõule pakkuda kohta, kuhu inimesed saavad tulla nende rõõmu jagama» sõnas Küeblbeck ning lisas et vorsti meenutavad taksikoerad on muutumas inimeste seas üha populaarsemaks.

Taksikoera tõug on tõeline sakslaste uhkus. Nimelt hakkasid sakslased taksikoera aretama juba keskajal, et talupidajate kanu terroriseerivaid rebaseid ja mäkrasid nende urgudest välja ajada. Takside jahiinstinkt on kõrgelt hinnatud, mistõttu levib sakslaste seas ka ütles, et kui taksikoer vaatab peeglisse, näeb ta seal lõvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles