Tallinna Lennujaama reisijate arv kasvas taas: millised lennufirmad panustasid enim? (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam
Tallinna lennujaam Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna Lennujaama läbivate reisijate arv on taas tublisti kasvanud. Märtsis kasvas Tallinna Lennujaama läbinud reisijate arv mullusega võrreldes 14 protsenti, ulatudes 210 tuhande reisijani.

 Esimese kvartali jooksul on Tallinna Lennujaama läbinud üle 556 tuhande reisija, ehk keskmiselt üle 6000 reisija päevas.

Tallinna Lennujaama kommertsdirektori Eero Pärgmäe sõnul on reisijate arv kerkinud stabiilselt kogu esimese kvartali jooksul pea kõigi sihtkohtade lõikes.

«See näitab, et tegemist on laiapõhjalise ja jätkusuutliku arenguga, mitte kampaaniapõhise reisijate arvu hüppega,» märkis Pärgmäe.

Enim on reisijate arvu kasvu panustanud Nordica, airBaltic ning SmartLynx. Märgatava tempoga kasvab tšarterreisijate arv, mis on mullusega võrreldes kosunud 27 protsenti. Talvehooajale iseloomulikult olid populaarseimad tšarterlendude sihtkohad Egiptus ning Kanaari saared.

Märtsi lõpust alates kehtib Tallinna Lennujaamas suvine lennugraafik, mis toob kaasa lennuliikluse olulise tihenemise. Uued aastaringsed liinid Maltale ja Küprosele avas Ryanair, lisaks taastas sama lennufirma ka hooajalised liinid Gironasse, Bremenisse ja Dublinisse. airBaltic avas uue lennuühenduse Tallinnast Londoni Gatwicki lennujaama. Märtsi lõpu seisuga on Tallinna Lennujaamast võimalik lennata otse 30 sihtkohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles