Piloot soovitab: kohad lennukis, kus on vaiksem või vähem turbulentsi

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Thorsten Nieder/PantherMedia / Scanpix

Olenevalt sellest, mida tähendab sinu jaoks mugav lend, tasub valida ka oma istekoht. Piloot Jonny Knowlson jagab nõuandeid, kuhu tasuks lennukis istekoht valida.

Kuigi lennukipiloot Jonny Knowlsoni sõnul on parim koht lennukis tema oma, on ka reisijate alal piirkondi, mis on teistest mugavamad, vahendas news.com.au.

Kui kardad turbulentsi või häirib sind lennuki raputamine eriliselt, tasub istuda lennuki keskel. Jonny sõnul tagab sujuvaima sõidu lennuki tiibade kohal istumine. Samuti mängib rolli lennuki suurus- mida suurem ja kõrgemal lendav lennuk, seda vähem on üldiselt ka turbulentsi tunda.

«Mida lähemal oled lennuki keskmele, seda vähem on tunda järsemad õhkutõusmised, tuul, gravitatsioonimuutused ning raputused, mis tähendab, et sul saab olema kõige sujuvam lend,» lisas ta.

Kui soovid lennukis magada, on oluline, et istekoht asuks vaiksemas kohas. Jonny sõnul tasub rahuliku une soovijatel istuda lennukimootorist nii kaugel, kui rahakott võimaldab. «Kui jääd esimese rea istekohtadest ilma, tasub vähemasti istuda vahekäigu poolsel istmel,» sõnas ta. Kuigi vahekäigus pole vaade nii kaunis, on seal kahtlemata vaiksem kui akna ääres lennukimüra käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles