Tormi tõttu kukkus Houstoni lennujaama angaar kokku

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Houstoni lennujaamas kukkus teisipäeva öösel tugeva tormi tõttu kokku angaar ning kaheksa lennukit sai tugevalt kahjustada.

Tugevad tormituuled Texase osariigis asuvas Houstonis on tekitanud palju kahju nii teedel kui tänavatel. Houston Hobby lennujaamas langes seetõttu kokku suisa terve lennujaama angaar, vahendas Travel+Leisure.

Võimas tormituul, mis oli võimeline angaari lammutama, liikus kiirusega 97 kilomeetrit tunnis. Tegemist on eralennukite angaariga, mis kuulub Jet Aviationile. Kahjustada said neli angaari sees ja neli õues olnud lennukit.

Kuna õnnetus leidis aset öösel, ei olnud õnneks ühtegi inimest läheduses ning keegi kannatada ei saanud.

Lennujaama esindaja Bill Begley sõnul ulatub kahju mitme miljoni dollarini. Ta lisas, et kõigeks ei saagi valmis olla. «Emake loodus võib päris tugev olla,» ütles ta.

Begley sõnul rendib lennujaam nimetatud piirkonda välja erinevatele lennufirmadele, kes siis ehitavad sinna angaare ja muid neile vajaminevaid ruume.

Kuna purunenud angaar on õhkutõusu- ja maandumisradadest eemal, siis lennugraafikule õnnetus mõju ei avaldanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles