Hädamaandumise tegelik tasu: agressiivset reisijat ootab 14 000-eurone trahv (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sunwingi lennuk
Sunwingi lennuk Foto: Markus Mainka/PantherMedia / Markus Mainka

Agressiivne reisija põhjustas möödunud suvel lennuki hädamaandumise, kuid alles nüüd nõuab lennufirma temalt välja kopsaka kahjutasu kulude katteks. 

Kanadast pärit ​Charalabos Nassios mõisteti eelmise aasta juulis lennukis märatsemises, kaasreisijate ründamises ja ähvardamises süüdi. Kuna lennuk pidi tema tõttu hävitajate eskordi saatel hädamaandumise tegema ning ka kõik reisijad ööseks hotelli majutama, nõuab lennufirma Nassioselt nüüd 17 450 dollarit (14 220 eurot) kahjutasu, vahendas Fox News.

Kopsakas summa sisaldab mehe tõttu raisku läinud lennukikütust, maandumistasusid, Sunwingi töötajate ületundide tasusid ning hotellimajutust 170 reisijale. Lisaks trahvile nõuab prokurör mehele ka kolmeaastast tingimisi vangistust. 

40-aastase mehe täpse karistuse üle langetab kohus otsuse 18. aprillil.

Vahejuhtum leidis aset mullu 6. juulil Sunwingi lennukil, mis oli teel Montrealist Pierre Trudeau lennujaamast Kuubale. Väidetavalt hakkas Nassios pardal inimesi ähvardama ning agressiivselt käituma. Reisijate turvalisuse tagamiseks pöördus lennuk tagasi ning oli sunnitud hädamaanduma.

Lennufirma võttis abi saamiseks ühendust ka lennuametiga, kes suunas kaks USA õhuvägede hävitajat reisilennukit tagasi lennujaama eskortima. Kohe, kui lennuk maandus, agressiivne reisija vahistati.

Kuigi Põhja-Ameerika Õhukaitseväe esindaja sõnul võidakse hävitajad ohu korral saata reisilennukit saatma, ei juhtu seda kuigi tihti.

Mehe advokaat proovib aga Nassiost kahjutasu maksmisest päästa, kuna see «oleks takistuseks tema tulevikule.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles