Top 5: kõige soodsamad Euroopa puhkuselinnad

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krakow
Krakow Foto: ursa lexander flueler/PantherMedia / ursa lexander flueler

Puhkama ei pea lendama alati mõnda kaugesse eksootilisse sihtkohta. Euroopas on palju kohti, mis pakuvad põnevaid elamusi, kuid ei laosta samal ajal rahakotti.

Suurbritannias andis postiettevõte juba kümnendat aastat välja Euroopa linnade kalliduse uuringu rapordi, mille põhjal selgusid soodsaimad linnad reisimiseks, vahendas Lonely Planet.

Kõige soodsamate linnade esiviisik

1. Krakow, Poola

2. Vilnius, Leedu

3. Riia, Läti

4. Varssavi, Poola

5. Budapest, Ungari

Kõige soodsamaks linnaks osutus sel aastal Krakowi linn Poolas, tõugates troonilt eelmise aasta võitja Vilniuse. Võrreldes eelmise aastaga tõusis Krakow nimekirjas nelja koha võrra, kuna seal on võimalik veeta terve nädalavahetuse puhkus vaid 188€ eest.

Suurbritannia postkontor vaatles 36 linna üle terve Euroopa ning keskendus taskukohasuse hindamisel 12 kriteeriumile nagu näiteks muusemite ja näituste piletid, kolmekäiguline eine, kahe öö majutus kolmetärnihotellis. Lennupiletite hinda uuringus ei võrreldud.

Krakowi järel tulid teisele ja kolmandale kohale meie lõunanaabrite pealinnad Vilnius ja Riia. Samuti saab uuringu kohaselt soodsalt hakkama Varssavis ja Budapestis. Tallinn paraku soodsaimate hulka ei jõudnud.

Kuigi soodsaimate linnade esikohad napsasid Ida-Euroopa riigid, siis esikümnesse mahtus veel ka Lääne-Euroopa riikide soodsaim Ateena ning Lissabon ja Lille.

Postiettevõtte andmetel on hinnad langenud alates eelmisest kevadest ning kõige suurem langus on toimunud Stockholmis, kus hinnad on sulanud suisa 15 protsenti. Stockholm on ka Skandinaavia soodsaim puhkuselinn.

Kõige kallimad linnad nimekirjas olid Amsterdam, Oslo ja Reykjavik. 

Vaata lähemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles