Suletakse eestlaste hulgas popp rand, mille mängis kuulsaks DiCaprio

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maya Bay
Maya Bay Foto: Rajavi Omanee/AP / Scanpix

Taimaal Koh Phi Phi Lehis asuv Maya Bay rand suletakse võimude käsul neljaks kuuks, et kahjustatud korallriifid ja mereelu saaks taastuda. Rand muutus ülipopulaarseks pärast seda, kui seal filmiti «The Beach», peaosas Leonardo DiCaprio.

Maya Bay rand suletakse alates juunikuust ning seda hakatakse tegema igal aastal. Otsuse võttis vastu Tai rahvusparkide ja looduse ametkond.

Maist oktoobri keskpaigani on suletud mitmed Tai rannad ja sukeldumiskohad, kuid turistide nõudluse tõttu on Maya Bay olnud alati avatud. Rand sai ülipopulaarseks aastal 1999, kui kinodesse jõudis film «The Beach».

Maya Bays randub igal aastal umbes 2000 paati ja see võtab vastu 4000 külastajat päevas. Hiljuti uurisid aga ranna olukorda merebioloogid ning kurvastusega avastasid nad, et korrallrahud on väga kahjustatud, mereelukad aga praktiliselt kadunud.

Mainekas mereteadlane Thon Thamrongnawasawat ütles, et rand vajab time out’i. «Ületöötanud ja väsinud – rannast on kadunud kogu ilu,» vahendab The Guardian teadlase sõnu. «Kui te küsite, kas randa on liiga hilja päästa, siis vastus on ei. Aga kui me ei võta midagi ette kohe, siis on liiga hilja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles