Ameerika turist tegi hea foto nimel Pompeis omavoliliselt ümberkorraldusi

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pompei
Pompei Foto: Pixabay

Ameerika turist otsustas hea foto nimel Pompei iidses linnas natuke ümberkorraldusi teha ning liigutas iidseid mosaiigikilde.

Mees ütles politseile, et ta liigutas plaate «kogemata», eesmärgiks oli saada parem foto, vahendab The Local. Ta tegi parasjagu pilti meremehe majast, mis on saanud oma nime maja sissepääsu kaunistava mosaiigi järgi, millel kujutatud kuut laeva. Teisel sajandil ehitatud kahekordne hoone avati turistidele alles sügisel 2017 pärast rohkeid taastamistöid.

Vaatamisväärsust turvanud töötajad nägid mehe tegemisi ning viisid ta kohalikku politseisse oma tegevuse üle aru andma. Politseis sai selgeks, et turist ei tahtnud tõesti midagi halba. «Vahejuhtum aga näitab, kui oluline on meie pärandi hoidmine ja kaitsemine,» ütlesid arheoloogilise vaatamisväärsuse esindajad.

Pompei
Pompei Foto: Pixabay

Meremehe maja avastati 1871. aastal, selles on eraspaa ning maa-alune pagarikoda. Ning kuigi antud turist ei tekitanud kahju (mosaiigitükid pannakse omale kohale tagasi), on Pompei hädas külastajatega, kes «meeneid» kaasa võtavad. Mõni neist aga toob siiski ka varastatu tagasi – nii näiteks tõi aastal 2014. üks Kanada turist Pompeisse tagasi artefakti, mille ta oli 50 aastat tagasi oma pulmareisil Pompei amfiteatrist pihta pannud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles