Qantase 17-tunnine rekordlend oli turistiklassis reisija jaoks paras piin (3)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qantase lend õhkutõusurajal
Qantase lend õhkutõusurajal Foto: GREG WOOD/AFP

«Jah, 17-tunnine non stop-lend Perthist Londonisse on äriklassis reisijate jaoks imeline,» kirjutab ajakirjanik Jacob Lewis. «Aga ülejäänute jaoks? Mitte nii väga.»

News.com.au vahendab The Suni ajakirjaniku kogemust, kes erinevalt ülejäänud reporteritest lendas Qantase esimese 17-tunnise rekordlennu kaasa turistiklassis koos 200 ülejäänud reisijaga. Üsna pea tundis mees, et ei suuda peast raputada õudusstsenaariumit – ning ei, ta ei karda reisida. «Ma olen veendunud, et mingil hetkel hingasin ma sisse rohkem kõhugaase kui õhku,» tõdeb ta.

14 498-kilomeetrine lennureis pidi kestma 16 tundi ja 45 minutit, kuid tänu vastutuulele ja muudele protseduuridele veetsid inimesed salongis 18 tundi. Lewis pole ka vaimustuses, et rekordpikkusega lennureis «eputab» tõsiasjaga, et on pikim lennureis, mis toimub ööpimeduses.

Enne õhkutõusmist anti reisijatele teada, et põrandal magamine on keelatud, mis samuti pani Lewise kulmu kergitama. «Sa tead, et sind ootab ees karm lend, kuid nad on mures reisijate pärast, kes meeleheitlikult püüavad leida võimalust uinumiseks.»

Mida siis 18 tunni jooksul teha, kui magada ei saa? Lewis ütleb, et selle ajaga on võimalik pardameelelahutussüsteemist ära vaadata sari «Breaking Bad» kolmanda hooaja teise osani, vaadata kaheksa «Tähtede sõja» filmi või kõik «Harry Potterid». Ka võib selle ajaga kuulata läbi kogu The Beatlesite diskograafia – kaks korda.

Kaheksandal lennutunnil avastas Lewis, et kuna lennukis puudub wifi, on ta esimest korda nii pikalt võrgust väljas alates nullindatest. Ning kuigi mees kiidab seda, kui vaikne on Airbus, on siin ka oma miinus – kaasreisijate vestlused on kuulda nõnda hästi, nagu nad istuksid sul süles. Kiita ei saanud ka reisil pakutavat toitu.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles