Mis teeb ühest lennujaamast maailma parima?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapuris asuv Changi lennujaam
Singapuris asuv Changi lennujaam Foto: Caro / Schuelke/ Scanpix

Juba kuuendat aastat järjest valiti Singapuri Changi lennujaam maailma parimaks lennujaamaks.

Skytrax järjestab igal aastal maailma kõige paremad lennujaamad ning juba kuuendat aastat järjest saavutas kõrgeima koha Singapuris asuv lennujaam, vahendas Travel+Leisure. Mis siis on selle lennujaama juures nii erilist, mis selle maailma parimaks teeb?

Singapuri lennujaamast võib leida näiteks 24 tundi avatud ujumisbasseini, liblikaaia ja veel ka katusel oleva ujumisbasseini.

«Olla valitud maailma parimaks lennujaamaks kuuendat aastat järjest on Changi lennujaama jaoks suurepärane saavutus,» sõnas Skytraxi tegevjuht. «See auhind näitab taas lennujaama populaarsust rahvusvaheliste reisijate seas,» lisas ta.

Lennujaam sai kõrge hinde oma puhtuse, teeninduse, einestamisvõimaluste, sisseostude tegemise, turvaväravate läbimise, pagasi kättesaamise, immigratsiooni ja vabaaja tegevuste kategooriates.

Järgmisel aastal avab lennujaam uue kümnekorruselise klaasist ja metallist terminali nimega Changi Juveel, kus hakkavad olema jalutusrajad, labürindid ja maailma suurim siseruumides olev kosk. 

Singapuri Changi lennujaama järel valiti parimateks Seoul Incheoni ja Tokyo Haneda lennujaamad. Aasia lennujaamad domineerisid selgelt terves esikümne nimekirjas, võttes tervelt kuus kohta. 

2018 Skytrax maailma lennujaamade parimad

1. Singapuri Changi lennujaam

2. Incheon rahvusvaheline lennujaam (Seoul, Lõuna-Korea)

3. Tokyo rahvusvaheline lennujaam 

4. Hongkongi rahvusvaheline lennujaam

5. Hamadi rahvusvaheline lennujaam (Doha, Qatar) 

6. Müncheni lennujaam

7. Chubu Centrair Nagoya lennujaam (Jaapan)

8. London Heathrow lennujaam

9. Zürichi lennujaam (Šveits)

10. Frankfurdi lennujaam 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles