Raadioside kaotanud Prantsuse reisilennukile saadeti vastu Itaalia hävitajad

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: JUSS SASKA/PM/SCANPIX BALTICS

Air France Pariisi suunduv reisilennuk kaotas Põhja-Itaalia kohal lennuliikluskeskusega side, mistõttu sööstsid kaks hävitajat lennukit kontrollima.

Itaalia õhuväe hävitajad tõusid Istrana baasist õhku, et minna uurima lennudispetšeriga ühenduse kaotanud reisilennukit, vahendas Airlive.net.

Selleks, et välja selgitada, kas tegemist on lihtsalt raadioside katkemise või hoopistükkis lennuki kaaperdamisega, lendasid hävitajad prantsuse lennuki kõrvale, tegid kindlaks, mis lennukiga on täpselt tegemist ning veendusid, et reisilennukil õnnestub raadioside lennuliikluskeskusega taastada.

Ülehelikiirusel lennanud mürarikkad hävitajad tekitasid aga Põhja-Itaalia elanike seas paraja paanika. Kohalik politsei sai palju murelikke kõnesid, Triuggio kooli aknaklaasid mõranesid müra tõttu ning ettevaatuse mõttes evakueeriti mitmed koolid ning isegi kohtumaja.

Reisilennukile võidakse saata hävitajad «seltsiks» siis, kui lennuk kaotab lennuliikluskeskusega side või kui lennudispetšeril tekib kahtlus kas siis piloodi teatel või mõnel muul põhjusel, et lennuk ei suundu sinna kuhu peaks.

Kuigi halvimal juhul võivad hävitajad ka reisilennuki alla tulistada, on nende esmane eesmärk kontrollida, kas lennukis on kõik korras. Kui lennuk ongi kaaperdatud, siis on hävitajate eesmärgiks veenda läbi raadioside ja ka oma kohaloluga kurjategijaid nende plaanidest loobuma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles