Loodusturisti paradiis Uganda: öö tuleb tihti veeta šaakalite ja jõehobude seltsis

Jane Susi
, reisihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Aafrika platool asuv Uganda paistab silma suurte rahvusparkide liigipaljususe ja mägigorillade populatsiooniga ning on hoomatav ka reisilisele, kel pole rändamiseks kuude kaupa aega.

Uganda on võrreldes oma ebastabiilsete naabritega üsna rahulik koht, mida juhib alates 1986. aastast alates president Yoweri Musoveni, keda demokraatlikult ikka ja jälle tagasi valitakse.

Selle viimase lause tõlgenduse jätan lugeja hooleks, aga peab tõdema, et kolme nädala jooksul ringi telkides ei tekkinud korrakski tunnet, et peaks oluliselt inimpõhjustel turvalisuse pärast muretsema.

Salakavalad paavianid

«Paavianiga tuleb ettevaatlik olla. Kui paavian tuleb ja tahab midagi ära võtta, siis on targem paaviani kasuks loobuda,» lausus meie giid Jeff õpetlikult. 

Meie matkabussi ekipaažiks olime mina kolme sõbraga ning meid juhtis kindlakäeliselt Kampala lähistelt pärit Jeff, kes oli kolmeks nädalaks ühtaegu giidiks, autojuhiks ja teejuhiks kohalikku loodusesse.

«Paavian on väga kaval,» seletas Jeff. «Sa vaata teda praegu. Nägi, et me tulime, kindlasti on autos head ja paremat. Nüüd ta teeb end väga nähtavaks, et sa arvaks, et ta läheb ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles