Uuring: eakad ei hooli enam rannapuhkusest, vaid tahavad seigelda (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Craig Robinson/PantherMedia / Scanpix

Kui varem eelistasid soliidsemas eas inimesed reisil lihtsalt rannal lesida ja päikest nautida, siis nüüd on uueks trendiks eakate seas põnevad seiklusreisid.

Hiljuti OneTraveli tehtud uuringus küsitleti üle 60-aastaseid eakaid nende reisiharjumuste ja eelistuste kohta ning tulemused olid üllatavad, vahendas Lonely Planet.

Selgus, et eakad eelistavad üha enam sihtkohti, mis ei ole populaarsed oma kuurortide ja randade poolest, vaid neid, mis pakuvad pigem seiklust või kultuurielamusi.

Uuringus osalenud eakate seas mahtus lemmiksihtkohtade hulka nii Tai, Vietnam kui ka Peruu. Traditsioonilised puhkusepaketi sihtkohad olid samuti endiselt populaarsed ning kuurortlinn Cancun Mehhikos tuli lemmikute seas esikohale. Kuid näiteks pigem kultuuri- kui rannaelamust pakkuv Tel Aviv Iisraelis tuli reisisihtkohtade seas teisele kohale ning Tai pealinn Bangkok kolmandaks.

Euroopa linnade seas olid eakate hulgas enim külastatud Barcelona, Rooma, London ja Dublin ning Ameerika Ühendriikides Orlando, New York ja Las Vegas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles