Maailma kõige tihedama asustusega saarel on lapsi rohkem kui täiskasvanuid

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Santa Cruz de Islote saar
Santa Cruz de Islote saar Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @colombiatravellers

Santa Cruz del Islote on väike saar Colombia Kariibimere rannikul. Jalgpalliväljaku suurusel saarel elab 115 majas ligi 500 inimest.

Saar asub San Bernardo saarestikus, mis on kaitse all olev koralliparadiis. Tegemist on tehissaarega, kus pole ei voolavat vett ega elektriliine, vahendas BBC Travel.

150 aastat tagasi ehitasid mitmed perekonnad meres olevale korallplatformile majad. Praeguseks on sinna nii palju hooneid juurde ehitatud, et tekkinud on ühe hektari suurune saar.

Saarel on neli peatänavat ja kümme naabruskonda ning ei ühtki autot ega mootorratast.

60% elanikest on lapsed. 2017. aastal sündis saarel seitse last ning mitte keegi ei surnud. Saarel on 12 õpetajaga kool, kus käib 170 last. Peaaegu igal perekonnal on oma paat, millega käiakse kalastamas ja kõrvalsaartel. Saareelanike surnuaed asub näiteks naabersaarel.

Elektrienergiat toodab saarel olev elektrigeneraator ja kaks päikeseenergia keskust. Joogivesi pärineb nii vihmaveest kui ka sinna laevaga toodavast veevarust.

Kuigi saarel pole mitte ühtegi randa tuleb saare elanike sissetulek turismist. Saarele sisenemise eest peab maksma tasu ning lisaks sellele on kohalikud ehitanud kaks suurt basseini, kus turistid saavad ujuda nii kilpkonnade, kalade kui ka väikeste haidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles